SJAMANISTISCH BEKRACHTIGEN MET PAARDEN

FB_IMG_1574098032138

Back to your multidimensional roots on Earth!
Ben je klaar om de beste versie van jezelf te activeren in al je cellen? Je op hart- en brein niveau te verbinden met je pure essentie en al het leven? 
3de Editie: Van 12 tot 27 oktober 2020 kun je deze unieke quest mee maken.

Puur, rauw, wild en ongetemd
Tijdens mijn rondreis door Afrika in 2016 ben ik helemaal verliefd geworden op het land Tanzania en al haar bewoners. Puur, rauw, wild, krachtig en spiritueel rijk – zo omschrijf ik de energie van Tanzania. Vooral het gebied rond en de Kilimanjaro zelf. Een oogverblindend mooi landschap waar ik weken in mocht vertoeven. Tijdens mijn beklimming van de Kilimanjaro heb ik een vriendschap opgebouwd met mijn gids Kennedy Pwelle van ArcticTanzania . Mede dankzij hem heb ik de top van de berg bereikt! Uit deze unieke ervaring en de sterke roep van dit land, mocht een uniek programma ontstaan waar ik 8 mensen aan deel kan laten nemen.

Hoe ziet het programma uit?
We worden samen opgepikt op luchthaven van Kilimanjaro door het team van ArcticTanzania. Van hieruit gaan we naar ons basiscamp Kiboka, in de buurt van Arusha – dat is dus hartje Masai gebied! We verblijven in canvas-tenten, (0ok mogelijkheid voor hotelkamer) helemaal in de natuur. Op de hele reis worden we verzorgd door lokale koks. Kiboko Camp is de uitvalsbasis van waaruit we alle activiteiten zullen ondernemen. Er is een kampvuur op het basiscamp, waar we iedere ochtend de dag starten en de avond eindigen in verbinding met elkaar en de locals. Er wordt, gezongen, gelachen, gedanst en gedrumd.

Programmaonderdelen:
Het programma is niet strikt ingedeeld. We laten ons leiden en inspireren, door elkaar en de natuur.

 • Dagelijks heart-brain coherence meditatie (hoe we een extatische staat van zijn kunnen ervaren).
 •  3 dagen sjamanistisch werken met paarden en wat zich aandient in het Akasha-veld aan de voet van de Kilimanjaro en mogelijkheid tot horsesafari. (Kazkasi Horse Safari).
 • Ceremonies en rituelen(cacao,medicijnwiel).
 • Zelf drum maken en leren bespelen onder begeleiding van een lokale sjamaan.
 •  Forest walk in de buurt van de helling van Mount Meru, waar je in contact komt en zult leren communiceren met de spirits van oeroude bomen, apen, vogels en andere dieren.
 •  Safari game drive in Arusha National Park, woongebied van giraffen, olifanten, buffels, water- en bushbucks duikers en dik diks… allemaal op enkele meters bij je vandaan.Waar we meditaties zullen doen vanuit de jeep.
   3-daagse safari: Tarangire National Park – Ngorongoro – Lake Eyasi.
  -Tangerine National Park is het huis van de olifant. De Bagamoyo en Tarangire rivier geven zekerheid van water in het droge seizoen. Hier kun je dan vaak dieren zien drinken. Het park is ook bekend vanwege de beroemde Baobab bomen.
  Overnachten doen we in de Panorama Camping, aan de mto wambu (= mosquito rivier- Ngorongoro) Conservation Area herbergt de Ngorongoro, een krater van een grote vulkaan, welke miljoen jaar geleden is uitgebarsten.chtplek en benoemd als een van de 7 Afrikaanse wonderen. De krater alleen al herbergt duizenden dieren! Overnachten doen we in Karatu Camping.
  – Bij Lake Eyasi brengen we een bezoek aan de tribe: de Bosjesmannen/Hadzabe/datoga tribe. Een van de kleinste stammen dit in Tanzania leven, afhankelijk van de jacht, wilde vruchten en wortels van de bomen. Ze leren ons hun speciale kliktaal en hoe je door de natuur moet lopen.
 • De berg van God. ( mount Lengai). Een pittige beklimming van de vulkaan waarin afstemming, verbinding en vertrouwen aan de basis staan om samen met de groep de top te bereiken. Eenmaal boven zullen we een bijzondere ceremonie doen.  

Inbegrepen in de prijs:
● Gehele programma met de paarden en andere dieren
● Alle hierboven beschreven activiteiten
● Alle entrees voor de nationale parken
● Overnachtingen
● Alle maaltijden
● Alle transportkosten

Niet Inbegrepen in de prijs:
● Je vliegticket -vliegen op kilimanjaro- (vanuit Schiphol circa 700 euro, vanuit Brussel circa 500 euro )
● Je visum voor Tanzania
● Fooien (chauffeur, kok, lokalegidsen, …)
● Je kunt aansluitend ook de Kilimanjaro beklimmen. Geef je interesse aan in de mail naar mij!

Overzicht
Datum reis: voorlopig uitgesteld tot november. ( door onzekerheid mbt corona maatregelen Nederland-Tanzania)

(aankomst datum + vertrek datum)
Duur: 16 dagen
Kosten: € 1950-,

Alle verder informatie mbt visum en voorbereiding worden op aanvraag doorgestuurd.

Aanmelden: contactformulier