SJAMANISTISCH BEKRACHTIGEN MET PAARDEN

Vrijdag 18 december 2015
Locatie: De Maesberg – Harderwijkerweg 2 – 6816 VA –  Arnhem
Deelnemers:voor volwassenen vanaf 18 jaar.
Tijd:  10.30u tot 16.30u
Aan deze workshop kunnen 10  personen deelnemen.
Kosten: € 135,   incl. koffie, thee, lunch
Aanmelden: via contactformulier

Tijdens deze opstellingsdag werken we samen met paarden vanuit sjamanistische principes. Wat betekent dat er ook gekeken wordt naar wat de natuur en de dieren in de omgeving te vertellen hebben en wat een onverwachte gebeurtenis kan betekenen. Ook jouw voorouders nemen in dit geheel een belangrijke plaats in. Zij staan aan de bron van jouw familiesysteem want binnen deze families hebben gebeurtenissen en ervaringen plaatsgevonden van waaruit jij een deel van je gedragspatronen hebt ontwikkeld. Alle ervaringen die zij hebben opgedaan worden doorgegeven aan de volgende generatie(s) en geven sturing aan jouw onderbewuste.

Paarden zijn al eeuwen een onvergetelijke metgezel van de mens. Onze voorouders, de Kelten en Germanen hadden een zeer bijzondere band met deze dieren. Het witte paard Epona was niet voor niets het oersymbool van de Kelten. Op onze sjamanistische opstellingendag ga je ervaren dat paarden onherroepelijk verbonden zijn met het wetende veld door de wijze waarop zij je helpen onzichtbare patronen zichtbaar te maken.

Deze sjamanistische opstellingendag werkt vanuit de basis dat mensen zich bewust openstellen en een verbinding aangaan met elkaar waardoor er een veld van energie ontstaat. Zo ontstaat er  een nieuw systeem waarbij aan de basis van iedere deelnemer de eigen familie staat.

Doordat jij (vaak onbewust) gedragspatronen hebt overgenomen van je voorouders loop je in dit leven en  in andere systemen zoals bijvoorbeeld je werk of je vriendenkring  tegen blokkades of andere zaken waar je veel last van ondervindt, aan. Dit kan, tijdens een sjamanistische opstellingendag, zichtbaar worden.

De andere deelnemers en/paarden  kunnen door jou opgesteld worden als representant van jouw blokkade, familielid, collega, jezelf, noem maar op. Op deze manier wordt jij toeschouwer van je eigen thema van deze dag. Door er op deze manier naar te kijken of het te ervaren krijg je nieuwe inzichten en mogelijkheden aangereikt. Het bijzondere van opgesteld worden als representant is dat je meteen toegang krijgt tot de emoties van de persoon die jij vertegenwoordigt. Dit kan gebeuren omdat je op zo’ n moment aangesloten bent op het ‘Wetende Veld’ . Iedere deelnemer, representant of niet, stapt op deze dag een proces in en krijgt inzichten en leermomenten aangereikt.