Over mij

Wie ben ik en hoe kom ik er nu toe om met paarden te coachen? Inzicht paarden artikel verschenen in Happinez

 

Mijn naam is Nadja De Vlaeminck en ik ben afkomstig uit Oost-Vlaanderen (België). Als 4-jarig kind kreeg ik mijn eerste pony. Tijdens de puberteit liepen paarden ook als een rode draad door mijn leven. Ik ben op regionaal niveau actief geweest in de springsport en trainde jacht- en eventingpaarden (op Engelse manier). Nadat ik mijn HBO sportopleiding had afgerond kwam ik in een zeer moeilijke periode terecht. Gedurende die periode, kreeg ik de kans paarden te verzorgen op een manege. Niemand kon tot mij doordringen..ik was helemaal afgesloten van mezelf en de buitenwereld. Ik merkte tot mijn verbazing dat de paarden mij op elk vlak konden raken. Ik kon niks voor ze verbergen…ze gaven me hoop, inzichten en vooral weer veel levensmoed.

Een paar jaar later kreeg ik een baan als paardencoach bij een zorginstelling waar ik gedurende 6 jaar dagelijks heel intensief met mensen en paarden heb mogen werken. Ik ben toen naar Nederland verhuisd en heb mijn vaardigheden kunnen verfijnen en inzetten bij instellingen hier in Nederland gedurende de laatste 4 jaar.
Mijn passie werd mijn werk en samen met mijn paarden wil ik graag iedereen laten zien wat voor waardevolle dingen deze dieren aan ons mensen kunnen leren. Vooral voor het ontdekken van je talenten en het bewust worden van je kracht zijn paarden een uitstekend hulpmiddel.

Mijn kracht is het lezen, interpreteren en vertalen van de lichaamstaal van paarden.
Samen met de paarden wil ik  iedereen die daar voor open staat een geweldige ervaring meegeven die jullie leven onherroepelijk zal verrijken!!

Missie: mensen bewust te maken van de sensitiviteit en intelligentie van paarden waardoor veel mensen- en paardenleed voorkomen kan worden.

Ik volgde ter aanvulling  onder meer de 3-jarige opleiding Sjamanisme – Emotioneel Lichaamswerk en Communicatie, Paarden en Familieopstellingen en Paard als Coach.